CSOMAG ÁRAK

Készülék + Anyag + Munka díj

FŰTÉS KLÍMÁVAL

Manapság gyakori kérdés, hogy lehet-e klímával energiatakarékosan fűteni ? A válasz az, hogy igen, nagyon is jól lehet. De akkor miért nem használják Magyarországon többen, fűtésre a klímaberendezéseket.

Az egyik ok erre, hogy a legtöbb ember még sajnos azt sem tudja, hogy a klímával fűteni is lehet és azok közül, aki tudja, hogy fűtésre is lehet használni a légkondikat a legtöbb azt mondja, hogy a klímával drága a fűtés, sok áramot eszik, és különben is van gáz.

Pedig az a helyzet hogy egy átlagos hőszivattyús klímaberendezéssel bizonyos feltételek mellett olcsóbb fűteni kb.15%-al, mint a legmodernebb gázkazánnal.

Hogyan lehetséges ez?

Úgy hogy egy klímaberendezés hőszivattyús elven fűt nem pedig úgy, mint a hagyományos fűtőtestek, amelyekben fűtőszál melegít és eszi az áramot. Egy hagyományos 3 kW teljesítményű olajradiátor 3 kW áramot fogyaszt óránként, míg egy modern fűtésre optimalizált klíma ezzel szemben 0,9-1,0 kW áramot fogyaszt ugyan olyan fűtési teljesítmény leadása mellett.

MŰSZAKI KÜLÖNBSÉGEK

Miért nem használjuk a normál hűtő-fűtő klímaberendezéseket fűtési célra? Mert nem igazán alkalmasak egész télen át fűtési célra, csak átmenetileg.

 Egy átlagos hűtő –fűtő klímaberendezés hatásfoka 0 – 5 fok alatt erősen lecsökken és nem képes a megfelelő fűtési teljesítményt leadni, ez azért van, mert egyszerűen nem arra tervezték, hogy egész télen át a nagy hidegekben fűtsön. Egy igazi fűtésre is alkalmas klímaberendezés akár -20-25 fokos külső hőmérséklet mellett is képes üzembiztosan fűteni,megfelelő hatásfokkal.Akkor hát felmerül a kérdés, hogy melyik hőszivattyús légkondi alkalmas igazán fűtésre, és mi különbözteti meg a hagyományos fűtő klímától?

Manapság számtalan hőszivattyús megoldás áll rendelkezésre levegős, vizes földszondás, stb. De ami biztos, és ez tény, hogy bizonyos feltételek mellett a legjobb hatásfokú hőszivattyú a fűtésre is alkalmas klíma. Hogy miért? Azért mert nincs szükség közvetítő közegre. A hő a hőcserélőkön keresztül jut el a szabadból a lakásba.

Egy fűtésre optimalizált klímaberendezés tulajdon képpen egy levegő-levegő hőszivattyú a hagyományos klímaberendezésektől sok tekintetben eltér, de az alapvető működésük nem különbözik.

Keresse meg az otthonába legjobban passzoló készüléket

FŰTÉSRE OPTIMALIZÁLVA

Mitől más egy fűtésre optimalizált klímaberendezés? Elsősorban nagyobb méretű hőcserélő felülettel rendelkezik, tehát valamelyest nagyobb a beltéri és a kültéri egységek mérete. Jellemző a speciális, nagy hatásfokú hőcserélő, kompresszor és ventilátor alkalmazása. Egyéb kiegészítők és technikai megoldások valamint a gyorsabb leolvasztást elősegítő osztott hőcserélők, hő visszavezetés, hőtárolás. Akár -20 -25 külső hőmérsékleten is üzemelnek. Nagyon jó hatásfokkal, magas COP értékkel üzemelnek.

KAPCSOLAT HOZZÁNK

Gyöngyösi János

+36 20 938 3557

info@klimaporta.hu